Sinisellä kasvulla tarkoitetaan merten luonnonvarojen hyödyntämistä kestävällä pohjalla. Järjestettävässä Smartsea-hankkeen työpajassa pohditaan tarkemmin, mitä on sininen kasvu ja millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa elinkeinoille Pohjanlahden alueella? Mikä on merialuesuunnittelun (MSP) nykytila ja miten kehitteillä olevaa MSP-työkalua voitaisiin hyödyntää sinisen kasvun edistämiseksi Pohjanlahdella?

Työpajat järjestetään yhdessä maakuntien liittojen kanssa. Osallistujat saavat tietoa kuusivuotisesta SmartSea-hankkeesta sekä merialuesuunnittelusta ja pääsevät välittämään näkemyksiään hankkeen tutkijoille. Paikallisen tietämyksen ja näkemyksien mukaan saaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta tutkimus tuottaa parhaan mahdollisen hyödyn yhteiskunnalle. Työpajoja järjestetään kolmella paikkakunnalla

  • Vaasassa 16.1.2017
  • Porissa 17.1.2017
  • Oulussa 19.1.2017.

Ohjelma on pääosin sama joka paikkakunnalla lukuun ottamatta paikallisten hankkeiden esittelyä ja keskustelua alueen tarpeista lähtien. Työpajaan ovat lämpimästi terve tulleita kaikki Pohjanlahden tilasta ja sinisestä kasvusta kehittämisestä kiinnostuneet! Työpaja on osallistujille ilmainen, SmartSea-hanke tarjoaa osallistujille kevyen lounaan. Ilmoit tautumiset tarjoilujen järjestämiseksi: 9.1.2017 mennessä. Kerrothan myös mahdolliset ruokarajoitteet.

Tarkempi ohjelma: Kutsu, SmartSea Sininen kasvu ja merten aluesuunnittelu -työpajat